• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2019 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Nog even fietsen tussen Coevorden en Meppen

's Morgens ging Jan alleen op de fiets een eind toeren. Eerst langs de Verlengde Hoogeveense Vaart naar Oosterhesselerbrug. Vandaar door Wachtum en Dalen naar Coevorden. Wachtum was heel pittoresk met zijn oude boerderijen. Maar veel boeren lijken er niet meer te wonen; wel veel paardeliefhebbers.

Coevorden ook even binnengereden, maar dat viel tegen. Mooi was wel het Kasteel en het oude winkelpand aan de Friesestraat, maar verder was er niet veel te bewonderen. Dus maar snel weer verder langs het kanaal Coevorden-Zwinderen. Opvallend waren de vele vissers langs dit water. Via Zwinderen ging het langs de Hoogeveense Vaart weer naar Geesbrug terug.

's Middags met z'n tweeën nog een rondje Geesbrug, Meppen, Aalden, Oosterhesselen, Gees en Geesbrug. Het stuk naar Meppen was heerlijk om te fietsen, want voerde ons door de boswachterij Gees. Het Mekeldermeerpad, dat we volgden, is een heel mooi fietspad. In Oud-Aalden werd nog even een blik geworden op de nog steeds oude boerderijen. Met de nodige stops voor ijs en drinken, arriveerden we om half zes weer op de camping.

De vakantie is bijna voorbij.

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m