• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2019 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Over de Romantische Strasse naar Rothenburg

Vandaag weer een autodag met aan het eind 382 km op de teller. We reden om kwart voor tien uit Salzburg. We namen de A8 naar München. De enige stop was aan het Chiemsee voor een kop koffie uit de thermoskan.

In München volgden we de route naar Stuttgart, maar dat hadden we beter niet kunnen doen. We kwamen nu door een aantal woonwijken, wat toch wel voor oponthoud zorgde. Beter ware de noordelijke rondweg (richting Nürnberg) geweest. Maar goed: uiteindelijk belandden we toch op de A8, richting Stuttgart.

In Augsburg aten we ons broodje op een rastplatz. Daarna namen we de B2/B25, ook wel de Romantische Strasse geheten. Hoewel er eerst niks romantisch aan was (veel industrie), veranderde dat op den duur wel. De omgeving werd heuvelachtig, met veel dorpjes en mooie vakwerkhuizen in de omgeving.

Helaas voerde een wegafsluiting ons naar de B29 en de A7. Dat werd dus het laatste stuk gorren naar Rothenburg ob der Tauber. De weg naar de camping Tauber Romantik liep door het stadje en we zagen daar al snel een aantal aantrekkelijke objecten. Daar trekken we maar een dag voor uit. En de zon schijnt, dus wat let ons…

1901RothenburgCamping

Submit to FacebookSubmit to Twitter
f t m