Vandaag de camper verplaatst van het Naturpark Müritz naar het Naturpark Vorpommersche Boddenlandschaft. Oftewel van het water in het binnenland naar het water van de Oostzee.

We reden van Klockow eerst naar via Wendorf naar Waren. Vervolgens naar Teterow en Laage via de B108 over de B103 naar Rostock. Omdat we hier de afslag naar de A19 misten, reden we via de A20 en B103 naar Warnemünde aan de Oostzee. Daar gingen we met een veerpont over het verbindingskanaal met de Oostzee. En passant zagen we daar ook nog de Westerdam liggen, een gigantisch cruiseschip onder Nederlandse vlag.

1701VeerWarnemunde
Met het veer over het verbindingskanaal in Warnemünde

Aan de overzijde gekomen reden we naar Hinrichshagen en Graal-Müritz. Daarna pakten we bij Klockenhagen de route naar Dierhagen op. En zo waren we rond 14.30 uur (tijdens de in Duitsland bekende middagsluiting) op onze bestemming, Camping Ostseecamp. Na een half uur wachten mochten we de camper plaatsen in het lekkere zonnetje.

Om vier uur vertrokken we nog even op de fiets over de dijk naar Wustrow. Een mooie route, die we nog vaker zullen rijden, omdat dit de enige (smalle) doorgang is naar het natuurpark op het schiereiland Fischland en Dass. Maar de zon schijnt, dus wie doet ons wat…

Kliffen in Fischland
1703OostzeeKlif