Vandaag was het voor het eerst vanaf de morgenstond mooi weer. Dat kwam goed uit, want we maakten een rondrit van ruim 50 km. Eerst weer over de dijk naar Wustrow. Vervolgens nog een stuk langs de Oostzee naar Ahrenshoop. Daar staken we over naar de meerkant en rond het Ahrenshooper Holz weer richting zeekust. De Fernwanderweg 9 voerde ons het bosgebied van Dass binnen. Daar hebben we op een bankje in de zon ons brood gegeten en toch maar even onze blote delen ingesmeerd met zonnebrandcrème.

1805OostzeeHuisjes
Typisch voor deze streek: rietgedekte huisjes

Over de Mecklenburger Weg (een fietspad) doorkruisten we het bos naar de Grosser Stern, een parkeerterrein voor strandgangers. Daar begon een heel idyllisch fietspad naar het dorpje Born, dat aan het meer ligt. Fietsend door het dorp, konden we de mooie, vaak rietgedekte, huisjes bewonderen. Over een camping kwamen we uiteindelijk aan het meer uit, de Saaler Bodde. Nu ging het constant langs de waterkant, met de wind in de rug. Na een deel met veel riet ter weerszijden kwamen we achter de huisjes van Althagen langs; dat was ook weer mooi fietsen. Vervolgens staken we weer over naar de Oostzeekust, waar we de bekende smalle strook naar Wustrow weer moesten hebben. Bij de kliffen nog even gestopt en daardoor toevallig een oud zeilschip gespot.

1811OudSchip
Op weg naar Sail Amsterdam?

Na een ijsje in Wustrow over de dijk terug naar Dierhagen, waar we tegen half vijf de camping opreden. Moe en voldaan, zoals dat dan heet. En morgen vertrekken we weer naar Assen: in twee dagen.

Meer foto's van deze dag...