Even na elven vertrokken we voor een korte tocht naar Naturpark Müritz. Maar we waren ook wel benieuwd geworden naar het kasteel van Ludwigslust, dus werd dat een tussenstop. We reden naar die stad via de B109, een kaarsrechte toeristische weg, door een mooie natuur-omgeving.

In Ludwigslust was het kasteel snel gevonden. Maar helaas: nog meer ingepakt dan kasteel Schwerin. Dus ook maar van binnen bekijken. De binnenkomst ging nog, maar daarna was het echt schrikken. Want de staat van onderhoud van dit kasteel was echt erg bedroevend. Je wordt er eigenlijk triest van, als je ziet dat zo'n mooi stuk cultuurgoed zo verwaarloosd is. Hopelijk ziet het er over vijf jaar beter uit, want het is echt een mooi kasteel. De diverse schilderijen binnen zijn best mooi, maar verdienen gewoon een betere omgeving.

1403LudwigslustPark
Een waterloop in het kasteelpark Ludwigslust

De wandeling door het kasteelpark leerde dat ook daar het een en ander verwaarloosd is. Maar de kapel b.v. ziet er, van buiten althans, prima uit. Ook nog even naar de kerk gelopen, die bij het kasteel hoort. Opvallend zijn daar de muur- en plafondschilderingen, de Aankondiging van de geboorte van Christus aan de herders. En de loges van de kasteelheren waren ook de moeite waard. Dus toch wel geslaagd, dit bezoek aan Ludwigslust, zeker als je de huizen rond het Kirchplatz en Am Bassin daarbij betrekt.

1405LudwigslustPlein
Het Kirchplatz

Na het broodje bij de camper, reden we verder, eerst naar Parchim via de B191. Vervolgens dezelfde weg naar Plau am See. Trouwens een heel mooie route door een wisselende omgeving, glooïend en bosrijk. Na Plau om de see heen naar Alt Schwerin, Malchow en Waren. Daar pakten we de B192 naar Mollenhagen, waar we via Wendorf in Klockow kwamen, een piepklein, beetje verwaarloosd dorpje. De camping Zum Hohlen Eichen is klein, als een natuurcamping. Maar vooral heel erg rustig…