Deze morgen gewekt door de zon. Dat beloofde dus veel, in elk geval buiten ontbijten. En bij het vertrek voor de fietstocht, scheen hij nog steeds.

Het werd een bijzondere tocht. De omgeving, waar we door heen fietsten, was heel afwisselend en de paden die we bereden idem. We begonnen vlakbij de camping op een bospad - soms breed, soms smal - naar Federow. Vlak voor het dorp gingen we over op een geasfalteerd fietspad door een prachtig natuurgebied naar Waren. Dit stadje ligt aan de noordpunt van het meer Müritz. Daar hebben we even rondgekeken en ons broodje gegeten, op een bankje met uitzicht over het meer.

1503Waren
Het marktplein in Waren

Hierna gingen we verder over de Müritz-route door een groot deel van het natuurpark, grenzend aan het meer. Soms was het pad maar een smal spoor, soms gelukkig ook wat breder. Maar de omgeving was steeds heel indrukwekkend en vooral afwisselend. Het ene moment reden we vlak bij het water, het volgende ogenblik door bos. Ook waren er stukken met weiland. We volgden deze route tot Boek, om daar op een terrasje van Kaffee mit Kuchen te genieten. Helaas was de zon hier inmiddels weg…

1513Muritz
Het natuurgebied, gezien vanaf de uitkijktoren

Vanaf Boek vervolgden we de route naar Specken. Daarna werd het even spannend, want we gingen via een zelf op de kaart gevonden bospad naar Klockow. Maar ook dit lukte en zo kwamen we tegen zessen en na 58 km weer op de camping aan. En we waren veel indrukken rijker.

Meer foto's van deze dag...