Vandaag weer veel gezien en toch slechts 117 km gereden. Maar wel een hele mooie route, vanuit het hart van Toscane naar de kust. En daarbij waren stops gepland in San Gimignano en Volterra. Er was slechts één maar… de lucht zat helemaal dicht en het regende eerst.

Al om 10 over 9 vertrokken we van de camping. Eerst gingen we via een lokale weg naar Pievescola. Even voorbij die plaats sloegen we rechtsaf de 541 op naar Colle di Val d'Elsa. Vervolgens werden we over lokale wegen naar San Gimignano geleid. Het was een mooie route om te rijden, alleen regende het dus.

0510SanGimignano03
Een deel van de vele torentjes van San Gimignano

Dat was ook nog in San Gimignano het geval. Toch hebben we hier nog ruim een uur rond gelopen. En eerlijk is eerlijk: het stadje ziet er schitterend uit. Een groot voordeel is natuurlijk dat autoverkeer in het stadje niet is toegestaan. Dus kun je eens echt lekker rondkijken. En dan blijkt het wel erg op dagtoerisme gericht te zijn en daarom veel winkeltjes voor souvenirs, wijn en albasten beeldjes. Toch hebben we met veel belangstelling de Collegiata bekeken. In deze kerk was een aantal frescocycli te bewonderen. En bij een wandeling langs de rand van de stad, constateerden we dat dit Toscaanse landschap ook bij regenachtig weer best mooi is.

Tegen half een vertrokken we weer, op weg naar Volterra. Ook nu ging het eerste deel weer over een lokale weg, dwars door de heuvels. Bij Castèl San Gimignano reden we de 68 op, en die weg zorgde voor een schitterende entree in het hoog gelegen Volterra. Inmiddels was de lucht weer opgeklaard en konden we zonder regenkleding het stadje bezoeken.

0510Volterra01
...een blootgelegd Romeins theater

Het eerste dat we tegenkwamen was een blootgelegd Romeins theater. Verder ook hier weer prachtige gebouwen en pleinen. Met name het Palazzo del Priori met z'n wapens op de gevel lag mooi aan het Piazza dei Priori. In Volterra zijn ook etruskische opgravingen uitgevoerd en kunnen de resultaten worden bekeken. Gezien de ervaringen in Fiesole hebben we hiervan afgezien.

We reden tegen half drie weer op de 68, nu richting einddoel Cecine-Mare, camping Mare Blu. Het was inmiddels weer helemaal zonnig. De camping was vrij gemakkelijk gevonden. Om vier uur stond de camper geparkeerd voor het zon-genieten. We hebben nog even langs de kust gewandeld. Het strand is smal en bestaat uit donker grof grint en veel aangespoelde troep uit zee. Maar we zullen ons hier best een dag kunnen vermaken.


Meer foto's van deze dag...