Vandaag de eerste rit op weg naar Toscane. En meteen ruim 650 km weggereden. De hele dag in de camper dus. Nu was het weer ook niet zo denderend; zeker de morgen niet met veel (mot)regen. Op dit moment (kwart voor zeven) prikt de zon zo nu en dan door de wolken.

Vanmorgen om 8.30 uur vertrokken we; vroeg dus, want we wilden meteen een eind weg. Vanuit Assen reden we naar Hoogeveen via de A28 en over de A37 naar Meppen in Duitsland. Daar gingen we over de A31 en A30 naar Osnabrück. Op de eerste Raststätte van de A1 naar Dortmund dronken we om half elf ons eerste vakantiebakkie.

Even voorbij Dortmund wisselden we naar de A45, voor een deel de Sauerlandbahn genaamd. Want we reden hier door de heuvels van het Sauerland. En als het niet zo had geregend, was dat vast nog mooier geweest. Nu reden we soms door de lage bewolking.

Voorbij Frankfurt pakten we de A3, richting Würzburg. Daar konden we de N19 nemen die naar Bad Mergentheim voerde. Vlak daarvoor namen we de Romantische Strasse, waarmee we rond 18 uur deze rustige camping Romantische Strasse in Creglingen bereikten.

Op de camping in Creglingen
0429Creglingen02

Kortom, deze dag 'gorren' bracht ons 650 km van huis in deze heuvelachtige omgeving van de Tauber. De vakantie is begonnen.