0506Florence02
De Arno met een van de oude bruggen, de Ponte Santa Trinita

Vanmorgen weer met de bus naar Florence. De planning was om eerst nog in deze stad rond te kijken en daarna met bus 7 naar Fiesole voor het Archeologisch Museum.

Helaas was de Santa Maria Novella tot 13 uur gesloten. Toch een euvel in deze stad, die rare openingstijden. Dus zijn we eerst naar de Ponte Vecchio gegaan, maar die viel toch eigenlijk tegen. Natuurlijk, veel juwelierswinkeltjes, maar van de brug zelf was weinig te zien. Leuk was wel het hekwerk midden op de brug met allemaal hangsloten (vaak met namen er op).

0506Florence04
Het 'hangslotenhek' op de Ponte Vechio

Beelden op het Palazzo Corsini
0506Florence10

Vanaf deze brug liepen we naar de Santa Maria del Carmine. Een mooie kerk in de arbeidersbuurt van Florence. Via de Ponte della Carraire gingen we naar het station voor de bus naar Fiesole. In dit dorp bezochten we het Archeologisch Museum. Helaas was een deel van het museum niet toegankelijk in verband met restauratie. Maar wat resteerde was toch wel de moeite waard.

0506Fiesole110506Fiesole10
De ruïnes, met daartussen moderne beelden, in het Archeologisch Museum

Met de bus gingen we vervolgens weer naar Florence, waar we alsnog de Santa Maria Novella konden bekijken. En die kerk was echt mooi! Een prachtig marmeren hoofdaltaar, maar niet te uitbundig. Mooie fresco's achter dit altaar en moderne gebrandschilderde ramen. Een genot om te zien.

Met dit bezoek sloten we onze dagen in Florence af. Natuurlijk veel te weinig bekeken, maar ja… een andere keer misschien weer. En het was deze dagen prima "stadsbezoekweer".


Meer foto's van deze dag...