Vrijdag de dertiende naar Lucca met de trein: kan dat goedgaan? Nee, dus…
Om 5 voor 10 zou de trein vertrekken, dus zaten we ruimschoots op tijd klaar met de kaartjes uit de italiaanse automaat (want een loket was er niet). Er werd wel steeds iets omgeroepen, maar alleen in het Italiaans. We vonden het al rustig op het station, ook met treinen. Uiteindelijk bleek bij navraag dat de spoorwegen staakten; er kwam geen trein vandaag…
Dan maar met de bus; die zou bij de toren vertrekken. Maar dat bleek niet te kloppen. Gelukkig vertrokken de bussen bij de poort van de Campo dell Miracolo. Maar we moesten nog wel wachten tot elf uur.

Een busrit van een half uur bracht ons in Lucca. Een mooie stad, niks op af te dingen. Vooral rustige straten zo zonder auto's. Dat was echt een verademing. En de Duomo is mooi, vooral van binnen. En de San Michele is ook mooi, vooral van buiten. Maar we raken een beetje overvoerd: weer een prachtig gebouw, weer een mooie kerk aan weer een dito plein. Het gevoel komt naar boven van: laat maar… Alleen de Piazza del Mercato kan ons nog een beetje verrassen door zijn ovale vorm en de middeleeuwse huizen er omheen, waar het wasgoed buiten hangt te drogen...

0513Lucca11
De Piazza del Mercato

Dus gaan we over de vestingwallen wandelen. Dat is eigenlijk best een goed alternatief. Rustig lopen met zicht op de daken en torens van de oude stad en langs de vele bastions. Want deze vesting is nog geheel intact en op een goede manier gerestaureerd.

Inmiddels hadden we besloten om de eerste bus terug naar Pisa te nemen. Daarom waren we rond vier uur weer terug op de camping en genoten van de zon met 22 graden. Vinden het prima zo, meer hoeven we niet. En morgen weer rijden, uiteindelijk terug naar Nederland.


Meer foto's van deze dag...