Blijkbaar hebben we elk jaar een pechdag; vandaag was het er weer een. We zitten nu op een hotelkamer in Matrei am Brenner. Want we hebben weer pech.

En het begon vanmorgen zo goed. Lekker zonnetje om buiten te eten. Om 9.15 uur vertrokken we naar Rothenburg ob den Tauber. Een echt mooi traject van ruim 20 km langs de slingerende wegen van de Romantische Strasse. In Rothenburg wachtte ons de A7, waarbij we na ongeveer een half uur omschakelden naar de A8 richting Neurenberg.

Na de koffie reden we verder richting München via de A9. De drukte op deze route en rond deze stad viel erg mee. Bij Rosenheim switchten we van de A93 naar de A12 richting Oostenrijk. Daarbij viel het op dat er nog veel sneeuw op de Alpentoppen lag. Net als vorig jaar reden we weer vol verwondering door deze bergen. Ze blijven imponeren…

0430Brenner03
De bergen... ze blijven imponeren

Helaas speelden ze ons ook parten, want op de Brennerpass na Innsbruck werd de motor steeds heter. Bovendien produceerden we heel donkere rook uit de uitlaat; dus maar even stoppen bij een benzinestation. Daar werd de koelvloeistof vervangen; dat zou helpen. Al snel bleek dat niet het geval te zijn… Bij een volgend benzinestation toch maar even met de Oostenrijkse wegenwacht gebeld. Ze zouden komen; maar dat duurde nog tot half 8. Toen werden problemen met de uitlaat geconstateerd; verder rijden was niet verantwoord. Dus werd het slepen naar een Mercedes Benz garage in Matrei am Brenner. Daar staat onze camper nu dus tot maandag te wachten op reparatie. En wij zitten in Hotel Stolz voor minstens twee nachten. Dat wordt dus een heel andere zondag dan gepland. En maandag zien we wel hoe het verder gaat.

Op de sleepauto naar Matrei
0430Brenner08