Een rustdag in Matrei am Brenner vanwege de camper. We benutten de dag door een lange wandeling te maken langs de berghellingen. Na het ontbijt vertrokken we, met een lekkere temperatuur onder een strakblauwe lucht, rond half elf op wandelschoenen uit het hotel. De eigenaar had op een globale plattegrond van de directe omgeving een route aangegeven, deels op een simpele manier bewegwijzerd.

0501Martei05
Een bergbeekje stort zich omlaag

Het mooie aan een dergelijke wandeling is, dat 'verdwalen' ook genieten is. Want in het begin liepen we meteen al verkeerd, maar we genoten wel van een prachtig landschap. Op onze schreden teruggekeerd, liepen we langs het Klärwerk over het goede pad naar het spoor. Daar kwamen we via een steile klim op de landbouwbrug over de spoorweg. Vervolgens was het niet zo moeilijk meer om op de Panorama-Sonnenweg te blijven. Deze leidde langs mooie uitzichten en door dichte bossen. En op diverse plaatsen stonden banken om te rusten. Het meest wonderlijke was wel dat we niemand tegen kwamen.

0501Matrei07
Een prachtig uitzicht over het dal

Het laatste deel van de tocht was qua natuur minder fraai. De tocht naar beneden voerde over asfaltwegen langs diverse huizen. Dat liep minder prettig. Wel gunden we ons een verre blik op de camper bij de garage. Het allerlaatste deel liepen we door de drukke hoofdstraat van Matrei. Wel hebben we hier op een terras nog wel een 'eiskaffee' genuttigd.

Na dik vijf uur waren we voldaan terug op ons honk. Hopen dat dergelijke wandelingen de komende dagen in Toscane kunnen plaatsvinden.


Meer foto's van deze dag...