392 km was de afstand van het ene meer, Lago d'Idro, naar het andere meer, de Chiemsee. Oftewel van Noord-Italië naar Zuid-Duitsland.

We begonnen met een hele mooie route door de Dolomieten. Eerst vanaf de camping bijna driekwart van het meer gerond naar het noordelijke Ponte Caffaor. Vervolgens door een dal naar Storo en door de bergen, vaak met prachtige uitzichten, naar Tione di Trento. Vlak voor dit dorp daalden we heel steil af, via maar liefst zes haarspeldbochten.

0517Dolomieten03
De Oostenrijke Alpen vanuit de auto...

We gingen daarna verder over de 237 naar Sarche en de 45bis naar Trento. Daar begonnen we (het was inmiddels 12 uur) het gorren via de A22. Even voor Brixen was een stopplaats en daar hebben we onze lunch genoten.

Tja, en na de Oostenrijkse grens kwamen de bekende plekjes van de autopech in het eerste weekend. Maar dit keer trokken we vlot over de Brennerpas en via Innsbruck reden we richting München. Bij de raststätte bij Wörgl hebben we een ijsje gekocht. Daarna reden we het laatste stuk via Dreieck Rosenheim naar Prien. Daar staan we nu op Camping Harras.

Zoals gezegd, weer een camping aan een meer, ditmaal de Chiemsee. De camping is niet zo mooi als de vorige, maar ach, het is voor één nacht en een CC-camping.