0504Garda06
Voor het vertrek nog een laatste blik over het Gardameer

Lekker rustig vertrokken vanmorgen. We hadden immers niet zoveel te rijden. Dus verlieten we tegen tien uur de camping, richting Verona over de SS11. Bij Verona gingen we op de A22 (een tolweg) naar Modena.

Na de koffie pakten we bij Modena de A1 naar Bologna en Florence. Na veel tunnels, korte en lange, verlieten we deze weg bij Barberino di Mugello. Hoewel we eerst vreesden dat we verkeerd reden (de bewegwijzering was een beetje onduidelijk), bleek dat we toch op de goede weg zaten. Camping Mugello Verde was daarna vlot gevonden.

Wel een heel andere camping dan die aan het Gardameer; niet alles zo keurig afgepast, maar een beetje chaotisch. Heeft ook zijn charme… Na 233 km stond de camper rond twee uur weer op zijn plek.

We probeerden vervolgens aan de hand van een klein kaartje naar San Pietro te wandelen, maar dat bleek ijdele hoop. Terug op de camping bij de balie gevraagd naar een route. Toen bleek er vanaf de camping een wandelpad te zijn. Die liep langs een vesting. Dus zocht en vond Jan die route en gebruikte dat pad om in het dorp te komen om wat boodschappen te halen. Dat lukte wel, maar het bleek toch een vrij zware tocht te zijn, omdat de vesting op een vrij steile heuvel stond.