Vandaag vanaf de camping met een lijnbus naar Siena. Om 9 uur vertrokken en een half uur later waren we al in Siena. Na 10 minuten lopen stonden we vol verbazing te kijken op de Piazza del Campo. De blikvanger hier is de Palazzo Publica met zijn ruim 100 meter hoge toren. En natuurlijk valt het plein op, dat in negen delen afloopt naar één punt. Een mooi plein, dat rond die tijd nog zo goed als leeg was… Dat werd later wel anders.

0509Siena01
Piazza del Campo met het Palazzo Publica

Ons volgende doel was de Duomo, die van buiten een beetje tegen viel. We moesten bovendien nog tot half elf wachten, voordat de deur open ging om ons binnen te laten. Maar wat we toen zagen…

Het is eigenlijk teveel om in korte tijd te verwerken. Waar je ook keek, overal kunst in de vorm van schilderijen, beelden, fresco's, ramen. We hebben hier ruim een uur rondgelopen en alleen maar gekeken, genieten. En ons erover verbaasd hoeveel de mensen vroeger voor hun religie over hadden. En hoeveel er in vroegere tijden in een kerk te zien was voor mensen, die niet konden lezen.

0509Siena060509Siena09
De Duomo  /  Wolf met Romulus en Remus

Hierna gingen we naar de Crypta. Daar zijn delen van de oorspronkelijke kerk te zien, met stukken van fresco's. In de Battistero is een doopkapel te bewonderen als onderdeel van de Duomo. Ook hier weer de nodige schilderijen met de doop als thema.

Na een broodje op een bankje in de zon naast de Duomo, bekeken we diverse kunstuitingen in het Museo dell'Opera. In dit museum zijn originelen te zien van kunstwerken, die in kopie in de Duomo hangen, resp. staan.

0509Siena12
Blik over Sienna

We sloten de dag Siena af met een bezoek aan de Santa Maria del Servi met het Oratoria di San Bernardino. De kerk was heel apart: heel groot en rechthoekig met de balken van het dak zichtbaar. Heel oude kunstuitingen werden afgewisseld door moderne glas-in-lood-ramen.

Al met al konden we, na de korte terugrit naar de camping, terugzien op weer een vermoeiende, maar vooral geslaagde dag.


Meer foto's van deze dag...