De terugtocht is begonnen. Vandaag ruim 400 km gereden naar het dorpje Vantone aan het Lago d'Idro, een klein meertje in de buurt van het Gardameer. Na vertrek uit Pisa reden we vrij snel de tolweg A11 op naar Florence, waar we onze rondrit door Toscane begonnen. Daarna ging het via de A1 eerst naar Bologna; vervolgens vanaf Modena door de Povlakte naar het knooppunt bij Verona. Daar reden we over de A4 naar de afslag Brescia-Oost.

We waren deze morgen opnieuw met zon vertrokken, maar de bewolking kwam al na een paar uur opzetten. En hier bij het Gardameer begon het te regenen. En dat bleef het lange tijd doen.
Vanaf de afslag bij Brescia pakten we de 45bis naar Salo aan het Gardameer. Van daar via een lokale weg door een aantal mooie dorpen ging het naar Vestone en Idro. Al snel kwamen we aan bij camping Rio Vantone, aan de oever van het Lago d'Idro. We staan hier omringd door de hoge bergen van de Dolomieten.

0514Vantone04
Aan het Lago d'Idro in de Dolomieten

Een heel mooie, rustige camping waar we -als het weer het toelaat- tot dinsdag blijven om nog een beetje bij te komen van al het moois dat we zagen in Toscane.