Vandaag een rustige route van uiteindelijk 187 km.Na het ontbijt eerst olie en koelwater gecontroleerd en bijgevuld. Vervolgens ook nog het vuile water geloosd en vers water ingenomen. Tenslotte na vertrek van de camping nog brandstof getankt en eten ingeslagen. Dit laatste was maar goed ook, want 's middags waren de winkels dicht.

Om half elf vertrokken we uit San Piero à Sieve. We gingen over de 551 en 67 via Borg San Lorenzo, Vicchio, Dicomano naar Pontassieve. Daar duurde het maar liefst een uur, voordat we de 69 naar Invisa hadden gevonden.

0507Sovicille01
Even een tussenstop in het wijngebied Chianti

Bij Ponterossi zagen we een bord naar Siena, naar later bleek door het hart van het Chiantigebied. Het eerste grote dorp was Greve in Chianti. Van daar ging het heuvel-op/heuvel-af via plaatsjes als Pieve di Panzano, Pietrafitta, Malafrasca, Quercegrossa uiteindelijk naar Siena. Daar moesten we opnieuw even rondrijden, maar uiteindelijk vonden we de 73 naar Sovicille. De route naar camping La Montagnola stond goed aangegeven.

We hebben vandaag genoten van dit mooie hart van Toscane, met zijn karakteristieke boerderijen, zijn heuvels en het vele groen. Voor de chauffeur is het enige nadeel dat er veel wordt aandacht gevraagd wordt voor de weg; de omgeving komt daardoor helaas op plaats twee. Toch was het ook voor hem een prachtige tocht door een schitterend landschap.