Vandaag bijna alleen maar autosnelwegen gezien. Want we wilden op tijd in Assen zijn, om het brillenprobleem op te lossen. Helaas lopen zaken wel eens anders… want het giet zoas het giet (Skik).

De start was vliegend. Na de tank te hebben gevuld bij Autohof Weimar, was het eerste doel de Kirchheimer Dreieck. Daar vervolgden we via de A7 naar Kassel en de A44 naar Dortmund. De kilometers vlogen met een snelheid van 110-120 km/u onder ons weg. Ook de overstap naar de A1 verliep vloeiend; we volgden deze weg tot Osnabrück. Alleen het weer zat eigenlijk tegen: het was weer 30° en dat is minder prettig op het asfalt.

Na Osnabrück op de A30 ging het goed… tot Rheine. Daar stond het verkeer eerst een half uur stil en vervolgens was het stapvoets rijden. Oorzaak: bij afslag 7 met de B70 moest het verkeer invoegen en de autobahn verlaten voor een omleiding. Na dik een uur reden we weer redelijk vlot over de B70 naar Lingen. Helaas kregen we ook hier te maken met een omleiding. Verder kwamen we niet terug op de A31, waardoor we de aansluiting bij Meppen met de weg naar Nederland wat aarzelend vonden.

Dat laatste stuk ging overigens weer goed, maar die trammelant kostte ons wel anderhalf uur; we waren pas rond half zes in Assen. Daardoor kan de nieuwe bril pas morgen besteld worden. Vanavond eerst maar een nieuwe bestemming voor de vakantie kiezen…