De dag begon grauw en mistig; of eigenlijk moet ik zeggen: met laaghangende bewolking. Dus hebben we in de camper ontbeten. Geeft niet echt een vakantiegevoel, maar ok… De ochtend verder wat rondgeklungeld.

06062804Oberhof
De Lützestausee bij Frankenhain

Om kwart voor een begonnen we aan de eerste wandeling van deze vakantie. We kozen voor een route naar Oberhof; vanaf de camping ruim 5 km. Het heentraject was zo ongeveer helemaal stijgend. Maar de tocht voerde ons wel door een echt woudgebied, met alleen maar bomen en stilte. Nou ja, behalve dan de vogels en een kabbelend beekje (op het eerste deel). Aan de rand van Oberhof keken we even rond, zagen de opvallende DDR-flats en keerden toen maar weer op onze schreden terug.

06062809Oberhof
De beheerderswoning weerspiegeld in het meertje

Omdat de tocht nu bijna alleen maar daalde, ging het vrij snel. Daarom gunden we ons halverwege nog een zijsprongetje naar het Sieglitzteich. Dat bleek een klein vennetje te zijn, omzoomd door hoge sparren. Het was heel indrukwekkend om een dergelijke schoonheid in stilte te aanschouwen. Helaas geen fototoestel mee, maar gevoel kun je toch niet fotograferen.

Tegen vieren waren we weer terug op de camping. We konden weer buiten zitten, omdat de vochtigheidsgraad weer redelijk was. Helaas geen zon gezien, deze dag…