De camping in Plzen viel tegen; reden om na een nacht weer te vertrekken. Al snel hadden we een parkeerplaats gevonden in Plzen, want we wilden het oude centrum nog wel even bekijken. En terecht… Met name het Plein der Republiek zag er prachtig uit. Maar eerst gingen we naar de Synagoge, een van de grootste ter wereld. Opvallend daar was de staat van onderhoud: die kon beter. Het pleisterwerk was op veel plaatsen behoorlijk beschadigd, waardoor de muur- en plafondschilderingen niet goed tot hun recht kwamen.

06070205Pilsen
Prachtige gevels op het Domplein in Plzen

Na wat rondwandelen in het centrum, kwamen we uit bij de Sint Bartholomeus Kathedraal. Daar hebben we een deel van een eucharistieviering meegemaakt. Het is toch wel een aparte ervaring dat je de liturgie goed kunt volgen, ondanks de vreemde taal die wordt gesproken. Na nog wat gebouwen te hebben bewonderd, constateerden we dat Plzen toch meer een authentieke Tsjechische allure uitstraalt dan Cheb, dat meer Duitse invloed ten toon spreidt.

Hierna begonnen we aan een prachtroute door het Boheemse Woud. Vanaf Plzen eerst naar Klatovy en vervolgens over dezelfde 27 naar Zelezna Ruda. Net voor die plaats, bij Genova Hut, reden we naar Kasperské Hory en Vimperk. Vanaf hier naar Valary en uiteindelijk kwamen we in Horni Plana op Autocamp Jenisov aan het Lipnomeer.

Hoewel we vandaag heel lang van de zon over het landschap hebben kunnen genieten, was de zon hier verdwenen. Maar we hebben in elk geval genoten van de tocht door het Natuurpark Sumava.

Even stoppen in het Boheemse Woud
06070210BoheemseWoud

Meer foto's van deze dag...