Vandaag dus dat bezoek aan Trier. Maar eerst maakten we nog een wonderschone tocht langs de Moezel over de Moselweinstrasse (B53). Dat was opnieuw genieten geblazen van de omgeving met zijn wijnbergen en van de mooie dorpjes, waar we door heen reden.

Langs de Moezel reden we Trier binnen en vonden na enig speurwerk een parkeerplaats op 10 minuten lopen van de Porta Nigra. Dat was dus het eerste bouwwerk, dat we in ogenschouw konden nemen. Bij de Tourist Information boekten we een busrondrit van een uur (met uitleg). Die vertrok om 12 uur, dus konden we nog even op de Hauptmarkt rondkijken. Zoals zo vaak, kwamen we ook hier ogen tekort. Zoveel moois te zien…! Al die prachtige huizen met beelden uitgerust.

06071706Trier-combi06071706Trier02
De fontein op de Hauptmarkt / Natuurlijk, de Porta Nigra

We startten de rondrit met een vrij uitgebreide uitleg (in het Duits) over de Porta Nigra, de Romeinse Stadspoort uit de tweede eeuw. Daarna werden we rondgereden en kregen uitleg over de geschiedenis van de stad. Verder werden we langs de oude stadsmuren gereden, de Kaiserthermen, de Romeinse Basilika, de Petriberg en nog wat bezienswaardigheden.

Na de rondrit bekeken we op eigen houtje nog de Domkerk (heel mooi, vooral de plafondtekening) met de kruisgang. In de aangrenzende Lieve Vrouwekerk was de serene rust met gregoriaanse muziek op de achtergrond heerlijk. Ook de moderne glas-in-loodramen waren hier opvallend. Hierna gingen we nog naar de Romeinse Basiliek. Dit is een erg hoog gebouw, maar gebouwd zonder pilaren binnen. Het is nu in gebruik als Evangelische Kirche.

06071710TrierDom
Opnieuw een Dom: nu die van Trier

06071716TrierDomKruisgang
Een mooie beeldengroep in de kruisgang van de Dom

Na een eiskaffee op de Hauptmarkt zochten we de camper weer op. Even na drieën reden we door de Eifel richting Bitburg. Daarmee is de terugreis definitief ingezet. Voor deze nacht onderbreken we de reis in Kyllburg, op de mooie camping Kyllburg aan het riviertje de Kyll.


Meer foto's van deze dag...