Vandaag weer eens gewandeld: een afstand van zo'n 12 km in de buurt van Oettern. Er zijn hier allerlei routes uitgezet tussen de diverse dorpjes en andere punten. Deze kunnen vervolgens op knooppunten met een plattegrond worden gekoppeld tot een ronde van elke willekeurige afstand.

Wij liepen eerst van de camping naar het dorp (een forse daling) en vervolgens door de landbouwvelden naar Kiliansrode. Hierna liepen we naar het hoogste punt in de omgeving, de Kötzberg van 497 m. Het eerste stuk ging hoofdzakelijk door graanvelden, met hier en daar een verdwaald plukje bomen. Omdat het bewolkt was, viel het met de temperatuur wel mee.

06071402Wandelen
Kilansrode... voorbij

06071404WandelenNa de lunch op de Kötzberg veranderde het decor en liepen we voornamelijk door de bossen. Gelukkig was de weg goed aangegeven met richtingwijzers, waardoor verdwalen eigenlijk niet kon.

Al met al was het een aangename wandeltocht; alleen liet de zon verstek gaan. Die kwam gelukkig tegen half vijf nog wel even achter de wolken vandaan, zodat we ook nog even van de warmte konden genieten.

 

De wegwijzers  -->