Vandaag begonnen met een route uit de Actief-serie van de ANWB over Tsjechië, een deel van route 1. Die routes wilden we in de vakantie meer rijden.

Na een goede nachtrust startten we rond tien uur op het smalle weggetje van de camping naar Františkovy Lázne. Daarna reden we het korte stuk naar Cheb. Het is een stad, die de moeite van het bekijken waard is. Het toeval wilde dat in het centrum een internationaal muziekconcours werd gehouden, waar we een orkest uit Rheden zagen optreden.

De stad kent vele oude gebouwen, zeker rond het marktplein. Maar ook de Sint-Nicolaaskerk is de moeite waard. Opvallend hier is dat de vele bijaltaren en de biechtstoelen allemaal van hout zijn. Maar ja, wat wil je met al die bossen in de buurt. De burcht van Cheb stelt weinig voor vergeleken met Praag en andere steden. Toch kregen we daar een mooie blik op de Ohre, de rivier die de stad doorkruist. We sloten dit bezoek af met een cappucino op de Markt.

06070106Cheb
De zwarte toren van de burcht in Cheb

Omdat we in Cheb toch langer waren dan gepland, besloten we direct naar Mariánské Lázne te rijden en niet meer naar Karlovy Vary. De rit voerde helemaal over de 21, een mooie weg door heuvelachtig land. In Mariánské Lázne was het even zoeken naar een parkeerplaats, maar daarna was de wandeling van anderhalf uur wel lekker. De plaats is het best te typeren als een taart met slagroom: het ene huis nog zoeter dan het volgende hotel. Het is Františkovy Lázne in het kwadraat; dus eigenlijk niet echt interessant. Aardig was nog wel een rally van oude auto's en motoren die door het centrum trok.

06070110Mariansky
Fontein voor de wit-gele huizen in Mariánské Lázne

Toch vertrokken we om half drie niet zonder spijt naar Plzen. Het eerste stuk ging over de 21 via Plana. Bij Bor sloegen we af richting Plzen, waar we tenslotte uitkwamen op Camping Ostende in het stadsdeel Bolevec.