Veel gezien vandaag. De route ging voornamelijk over Bundesstrassen, maar nog belangrijker: we reden door een heel mooie omgeving. Eerst was dat het gebied tussen Porta Westfalica en het Teutoburgerwald. Vervolgens een stuk langs de Weser en tenslotte nog in Thüringen.

Vanaf de camping reden we door het Kalletal naar Lemgo. Vervolgens via de B252 langs Blomberg naar Steinheim. en over de B239 kwamen we in Höxter, opnieuw een plaats met veel vakwerkhuizen. Hier hebben we bij een dagrecreatieterrein annex zandafgraving een uurtje gestaan om brood te eten, wat te lezen en van de omgeving te genieten.

06062702Hoxter
Op het dagrecreatieterrein bij Höxter

Daarna gingen we verder door het Wesergebergte, langs de boorden van de Weser. Opnieuw een rit door een prachtige omgeving, met veel heuvels en bossen, en mooie dorpen als Beveringen en Bad Karlshafen. Uiteindelijk kwamen we in Hannoverische Münden, een mooie plaats met veel vakwerkhuizen.

Om toch nog wat kilometers te maken, namen we hier de A7 richting Kassel. Na wat heen-en-weren pikten we bij Kassel de B7 op. Die mooie weg (en toch redelijk snel) voerde ons via o.m. Hessische Lichtenau en langs Eschwege naar Eisenach. Daar kwamen we op de A4, tot Gotha. Over de B247 tenslotte komen we via een verhard bospad op deze camping in Frankenhain aan. Oberhof Camping aan de Lütse Stausee, een stuwmeer in de bergen van het Thüringer Wald. We zullen hier twee nachten blijven.