Opnieuw een verplaatsing met onderweg bezoeken aan Rožmberk nad Vlatou en Ceský Krumlov. Vanaf de camping reden we eerst richting Frymburk en Vyšší Brod. Na de laatste plaats sloegen we een kleinere weg (160) in. Rožmberk was de eerste stopplaats, waar we het kasteel van de Rozenbergs wilden bekijken. Maar dat is dus op maandagen gesloten; helaas… We hebben nog wel even rondgewandeld in het dorp en aan de oever van de Vlatou iets koels gedronken.

06070302Rozmberk
Het kasteel van de Rozenbergs in Rožmberk

De Moldau en het stadje vanaf het kasteel gezien
06070304Rozmberk

Vervolgens pakten we de rit naar Ceský Krumlov weer op. En dit was werkelijk een prachttocht langs de Moldau. De omgeving was indrukwekkend, op het water veel kanovaarders en op de weg weinig verkeer. De weg kronkelde met de Moldau mee door het landschap. Met een gangetje van 50 km genoten we van deze tocht.

06070310Krumlov
Dezelfde Moldau, nu in Ceský Krumlov

De burcht van Krumlov
06070320Krumlov

In Ceský Krumlov vonden we al snel een parkeerplaats vlak bij het kasteel. Na ons middagbroodje gingen we het stadje bekijken. Dat was inderdaad de moeite waard. Het kasteel/burcht konden we helaas niet bewonderen, want op maandag… Gelukkig compenseerde een wandeling door het stadje veel. Het is deels goed gerestaureerd, deels authentiek vervallen. Dat geeft het stadje haar charme.

Na een uurtje of twee vertrokken we weer. De 39 voerde ons naar Ceské Budejovice; daarna reden we via de 34 naar Trebon. Camping Autocamp Trebon was goed aangegeven, dus reden we er vrij direct naar toe. De camping is niet al te groot, maar wel vrij druk en ligt aan het meer.

Het valt op dat de laatste tijd de dagen goed (is zonnig) beginnen, maar later op de dag de lucht toch vaak dichttrekt. Nou ja, we doen het er mee.


Meer foto's van deze dag...