We werden pas om half negen wakker, zodat het idee om op deze Hemelvaartsdag naar de mis van half tien in de Basiliek Pius X te gaan, strandde. Het was donker weer, dus werd de ochtend in de camper doorgebracht. Tegen twaalven werd het lichter en konden we nog even buiten zitten.

Na het eten fietsten we naar Lourdes. Daar nog een paar kaarten voor het thuisfront gekocht en gepost. Op het programma stond eerst de Kruisweg, die is uitgezet op een berg bij de Heiligdommen. Het was er behoorlijk druk, vooral met groepen bedevaartgangers. Toch was het indrukwekkend om met die mensen biddend, zingend en lezend langs de vijftien staties te lopen. 

0521lourdes010521lourdes02
Een van de Kruiswegstaties  /  Drukte bij de Lichtprocessie

Na ruim een uur waren we weer terug bij het beginpunt en zochten we het Bernadette Museum op. Ook hier druk met groepen, wat ons er toe bracht om snel even een blik naar binnen te werpen. Daarna volgden we een deel van de Bernadette Route langs plaatsen die in haar leven belangrijk waren. Na een paar van deze punten hadden we het wel gezien en zochten we de fietsen weer op.

's Avonds zijn we nog even naar de Lichtprocessie gegaan. Dat blijkt een heel massaal gebeuren te zijn dat een paar uur in beslag neemt. We hebben het tot een uur of half tien bekeken. Op dat moment begon de eigenlijke processie, waarbij de deelnemers als een slinger heen en weer over het plein lopen met allemaal een Mariakaars in de houder. Toch wel een mooi en indrukwekkend gezicht. Maar aangezien we voor donker terug wilden zijn op de camping, zijn we snel weer terug gefietst.

Meer foto's van deze dag...