Het laatste traject naar Lourdes is afgelegd: na 201 km zitten we op camping Moulin du Monge bij Lourdes. We zullen hier een paar dagen blijven om Lourdes te bekijken en misschien nog wat te wandelen.

Even na tienen vertrokken we van de mooi gelegen camping in Beauville. Het beloofde een zonnige dag te worden, wat tot de Pyreneeën ook werd bewaarheid. Nu is het bewolkt, maar niet koud. Het eerste stuk van de rit ging weer over rustige, landelijke wegen. Nadat we Auch als tussenstop hadden ingevoerd, reden we al snel op de N21. Die zouden we pas bij Lourdes weer verlaten. In Auch wilden we de Notre Dame bekijken, maar deze was tussen de middag gesloten. Daarom hebben we ons beperkt tot een wandeling door het oude centrum. Terug bij de camper, hebben we in het zonnetje in een park bij het parkeerterrein ons broodje gegeten.

Al snel na vertrek uit Auch reden we weer op de N21, een drukke weg richting Spanje. De lucht trok dicht, waardoor de toppen van de Pyreneeën voor ons verhuld bleven. Via Tarbes kwamen we aan in Lourdes, waar we gemakkelijk de camping vonden.

Na aankomst fietsten we nog even naar het centrum van Lourdes; we ontdekten dat het niet prettig fietsen is langs de drukke weg naar het centrum. Bovendien gaat het laatste stuk vrij stijl omhoog. Tenslotte concludeerden we dat de stad erg druk en onrustig is.

Te Lourdes in de bergen...
0519lourdes01