Vandaag de stad bekeken, althans een deel ervan. Moissac heeft een heel leuk centrum rond de Place Delthil. Daar zijn ook de grootste trekpleisters geconcentreerd.

We begonnen in de Saint Pierre Abdijkerk. In de zuidportaal vonden we een gebeeldhouwde versie uit de twaalfde eeuw van de Apocalyps. De kerk dateert ook uit die tijd of iets eerder. Binnen valt direct de aparte muurbeschildering op. Alles heeft het zelfde motief; het geeft de indruk van behang. Verder staan er een paar mooie, religieuze kunstschatten.

0523moissac01
Het interieur van de Saint Pierre Abdijkerk

0523moissac020523moissac03
Een paar van de mooie religieuze kunstschatten

In het klooster, dat uit dezelfde tijd stamt, is vooral de kloostergang opvallend. Op een deel van de 76 kapitelen zijn elementen uit Oude en Nieuwe Testament gebeeldhouwd. Hoewel deze wel te lijden hebben van inwerking door het weer, zijn veel taferelen nog goed herkenbaar.

0523moissac04
De kloostergang

Tenslotte gingen we nog naar het Marguerite Vidal Museum, waar we met name benieuwd waren naar fresco's uit de 12e eeuw. Dat viel echter tegen: het was maar een heel klein stukje; wel mooi gerestaureerd trouwens. Het museum zelf vertelde over de geschiedenis van Moissac en omgeving. Daar waren we dus snel door…

We fietsten terug naar de camping via een omweg langs het Canal Latéral à la Garonne. Bij een oud sluisje konden we nog even zien hoe een schip werd geschut. Verder passeerden we lopend een oud aquaduct, waar genoemd kanaal over de Tarn wordt geleid.

Meer foto's van deze dag...