Op deze Eerste Pinksterdag was het schrik alom op de camping: een aantal mensen was beroofd van hun contant geld. Ook andere spullen waren meegenomen, maar die werden her en der op de camping teruggevonden.

We hadden besloten om vandaag Reims te bekijken en daarna een andere camping in de buurt te zoeken. Dus vertrokken we even na half elf naar Reims. We vonden daar vrij snel een parkeerplaats, niet ver van de beroemde kathedraal.

0531reims01
De monumentale kathedraal van Reims

Die kathedraal was ons eerste doel. Omdat hier een vormselviering bezig was, besloten we om eerst die andere kerk te (be)zoeken, de Basilique Saint-Remi. Dit is de oudste kerk van Reims. Ook daar was een viering aan de gang, maar we zijn toch rond gaan kijken. Het was een erg hoge kerk, maar ook heel mooi. Ook hier was de ingang opgetuigd met veel beeldhouwwerk. Binnen viel de bijzondere lamp op, maar natuurlijk ook de graftombe van Sint Remi, de bisschop die Clovius heeft gewijd. We vonden dit een erg indrukwekkende kerk.

0531reims020531reims03
Het roosvenster in de kathedraal  /  Rond het priesterkoor in de Basilique Saint-Remi

De graftombe van Bisschop Saint Remi  /  Een opvallend kruisbeeld: Christus gekleed
0531reims040531reims05

Na ruim een uur zijn we buiten in het park gaan zitten om onze lunch te nuttigen. Vervolgens wandelden we terug naar de Cathedrale Notre Dame. Deze gotische kerk is beroemd om de vele engelen, het mooie roosvenster en de glas-in-loodramen, naar ontwerp van Chagall. En dat is terecht. Want deze elementen springen er wel uit. Maar er zijn ook andere in het oog springende zaken, zoals de koningsgalerij in de westgevel. En vergeet niet de prachtige lampen, die in het enorm hoge middenschip hangen. Kortom, ons bezoek aan Reims is meer dan geslaagd gebleken.

Terug bij de camper was het zaak een camping te vinden. Uit de informatie van de VVV zou er een moeten zijn in het plaatsje Prioudy, nog zo'n 18 km rijden vanaf Reims. Helaas was die niet meer te vinden; daarom zijn we nog 58 km doorgereden naar Ressons-le-Long, naar camping La Halte de Mainville. En daar zitten we nu onder een licht-bewolkte lucht in de zon na te genieten van deze geslaagde dag.

Meer foto's van deze dag...