De mooie dagen rijgen zich aaneen, niet alleen wat betreft het weer, maar ook de belevenissen worden steeds mooier. Vandaag bezochten we Rocamadour.

Maar voordat we daar waren reden we zo'n slordige 120 km door Tarn-Garonne en vooral Lot. Met de zon erbij, wisselden de prachtige landschappen zich af. Kleine dorpjes en stadjes werden door ons gepasseerd. Het eerste deel ging via Lazerte en Cahors naar Payrac, om vervolgens over de D673 naar Rocamadour te rijden.

Deze aanrijroute was echt overweldigend. We stopten het laatste stuk wel drie of vier keer om steeds weer te genieten van de nieuwe blik op het stadje tegen de rotsen en daarvan foto's te maken.

0524rocamadour010524rocamadour02
Rocamadour tegen de rotsen  /  Karakteristiek straatje

Op de parkeerplaats vonden we een plaatsje in de schaduw, om even te eten. Daarna gingen we het stadje verkennen. Vanwege de warmte lieten we ons met een treintje naar het oude winkelstraatje rijden. Van daar met een lift naar de heiligdommen van het stadje. De 273 traptreden vonden we met dit weer wat veel van het goede. De heiligdommen zijn eigenlijk heel eenvoudig, en daarom misschien zo aantrekkelijk. Alleen opvallend is de Zwarte Madonna in de Kapel van Notre Dame.

0524rocamadour030524rocamadour04
Een doorkijkje bij de Kapel van Notre Dame  /  Zwarte Madonna

Vanaf deze plek liepen we, heerlijk in de schaduw, onze tweede kruisweg binnen een paar dagen. We eindigden boven op de rotsen bij het Jeruzalemkruis en het Kasteel. De laatste is niet te bezichtigen, maar wel te beklimmen. Dat hebben we gedaan om te genieten van de prachtige, maar ook robuuste omgeving.

0524rocamadour05
Het Kasteel van Rocamadour

De terugweg liepen we opnieuw via de Kruisweg. De lift bracht ons terug in de winkelstraat, waar we ons trakteerden op een ijsje. Daarna liepen we via een trap terug naar de parkeerplaats. Daar besloten om naar camping Les Granges bij Vayrac te gaan. En dat blijkt dus opnieuw een schot in de roos te zijn. Lekker groen, veel bomen en vogels en het stromende water van de Dordogne voor de deur. Wat wil je nog meer…

Meer foto's van deze dag...