Een volle dag vandaag, ondanks een relatief korte rit van 156 km. Eerst moesten we, na een zonnig ontbijt, brandstof tanken. Vervolgens reden we via Dresden naar Meissen. Dat betekende een deel van de tocht weer langs de Elbe en door het centrum van Dresden.

090927Meissen01
Een bijzondere erker in Meissen

In Meissen stalden we de auto aan de oever van de Elbe. Lopend verkenden we in de volgende uren deze mooie stad. Het marktplein met zijn schitterende huizen en Ratshaus lagen te blinken in de zon. De klim naar de Dom en de Burg was zeker de moeite waard, al was het er best een puinzooi vanwege restauratiewerkzaamheden. In de Dom ontdekten we een schitterend altaar, een beetje weggemoffeld achter een heel mooie afscheiding tussen kerk en priesterkoor. Na deze fraaie kerk viel de Frauenkirche aan de gelijknamige platz een beetje tegen; pakte wel kaal uit.

090927Meissen02
De Meissener Dom

Een opvallende wandversiering / Het priesterkoor van deze Dom
090927Meissen03090927Meissen04

Als afsluiting van dit lange bezoek lunchten we aan de oever van de Elbe bij de camper. Om half drie zetten we koers richting Thüringen. Door allerlei omleidingen reden we zeker 30 km extra. Maar het was wel vaak een mooie omgeving die we doorkruisten. Dus dat compenseerde veel.

Op deze See-Camping Altenburg in Pahna blijven we een dagje extra om te kijken of we hier nog wat kunnen wandelen en fietsen.

Meer foto's van deze dag...