Opnieuw op de fiets naar Dresden. Onderweg nog even een paar foto's gemaakt van Schloss Pilnitz, aan de overkant van de Elbe. Vlak bij de Albertbrucke op de oever van de Elbe werd een grote vlooienmarkt gehouden. Daar hebben we ook even rondgewandeld, maar het leverde verder niks op.

090926Dresden01
Schloss Plinitz door een bloemenzee

Onze eerste actie na aankomst in Dresden was een wandeling over de Brühler Terrasse. Lekker in de zon flaneren langs een aantal oude gebouwen, waaronder het Albertinum, dat deels in de steigers stond. Met het uitzicht op en over de Elbe hebben we daar ook ons middagbroodje gegeten.

090926Dresden02
Flaneren over de Brühler Terrassen

Vervolgens gingen we het Residenzschloss binnen, waar we ons vergaapten aan de kunstbezittingen van de Grünes Gewölbe. Heel veel voorwerpen uitgevoerd in goud en ivoor. Heel vaak ook naar Dresden gehaald door August de Sterke, een belangrijk koning in het Sachsen van rond 1600.

090926Dresden06
Het Zwinger met zijn vele beelden...

Hierna gingen we nog even weer naar het Zwinger, waar we een stuk over de transen hebben gelopen. Daarmee kregen we een mooie blik over de binnenplaats en het gebouw, maar ook over het aangrenzende deel van de Altstadt. Op het plein voor de naastgelegen Semper Oper genoten we in de zon van een heerlijk Italiaans ijsje.

Daarna terug naar de fietsen en over de Augustusbrücke naar het Japanisches Palais. Daar was, in samenwerking met het Prado in Madrid, een tentoonstelling ingericht over beelden van Griekse Goden.

090926Dresden07
Het Blaues Wunder

Deels langs de oostkant van de Elbe reden we de stad weer uit. Omdat de paden hier echter erg slecht waren, staken we via het Blaues Wunder de rivier over, om via het inmiddels bekende pad terug te rijden naar de camping. Daar konden we, onder genot van het wijntje en pilsje, terugkijken op twee welbestede dagen.

Meer foto's van deze dag...