Niks fietsen in het Peelgebied. Omdat de zon ons in de steek laat en de omgeving ons qua reuk niet bevalt (varkens- en kippenlucht), besluiten we om naar huis te rijden. Wel maken we eerst nog een lange wandeling in de Groote Peel. En daar hebben we echt van genoten. Voor iemand uit Zuid-Oost Drenthe is dit natuurlijk toch herkenbaar natuurgebied, want voormalig veen. Op een van onze fietstochten waren we hier ook al eens geweest, maar toch was de omgeving niet meer herkenbaar. Ook hier is in de loop der jaren het een en ander veranderd.

110519Ospel01
Het Bezoekerscentrum van de Groote Peel

We vervolgden onze rit van vandaag met een traject naar Arcen. Daar hebben we de auto even geparkeerd en zijn we naar het kasteel gelopen. Die hebben we van buiten bewonderd, maar voor de tuinen gunden we ons geen tijd. Met uitzicht op de Maas hebben we hier geluncht.

Daarna zochten we zo snel mogelijk de snelwegen naar het Noorden van het land op. En zo gorden we naar het einde van deze vakantie, die om half vier aanbrak door de camper achter het huis te parkeren.

Met plezier kijken we terug op deze geslaagde campertocht van in totaal 3684 km. En voor de herinnering hebben we gelukkig nog de foto’s…