We mogen stellen dat we nu echt in Zuid-Frankrijk zijn. Het weer werkt daarin elk geval wel aan mee: boven de 20 graden en de hele dag al zon.

Dus vanmorgen in het zonnetje ontbeten. We waren een beetje laat wakker, maar dat is vakantie… Om half elf lieten we deze mooie camping achter ons en reden we naar Tournon-sur-Rhône. Daar eerst even tanken en toen de N7 opgezocht. Deze meestal heel mooie route volgt de Rhône, dus geen stijgingen. Alleen rond de grotere steden was het vervelend rijden door de diverse industrieterreinen.

110502Orange01
De Arche de Triomphe in Orange

In Lamotte, even voorbij Montelimar, hebben we op een bankje bij de Marie ons broodje gegeten. Daarna verder naar de eerste en enige onderbreking, Orange. We vonden daar vlot een parkeerplaatsje vlakbij het eerste trekpleister, de Arche de Triomphe uit de Romeinse tijd. Door de felle zon liepen we vervolgens naar het centrum, waar we eerst de Eglise Notre Dame bekeken. Was op zich niet zo indrukwekkend.

110502Orange02
Het Romeinse Theater

Daarna het Romeins Theater opgezocht. Daarvan raakten we wel onder de indruk. Een bouwwerk van zo’n 2000 jaar oud en nog steeds in gebruik als theater. Van buiten is de achterwand al indrukwekkend, maar in het theater met de resten van beelden en pilaren, kijk je helemaal je ogen uit. Dat deden we dan ook ruim een uur ondanks de warmte. Na nog een blik op het Hotel de Ville, liepen we weer terug naar de camper.

110502Orange03
Orange gezien vanuit het theater

De laatste 40 km naar Avignon waren vervolgens snel afgelegd. En zo zitten we nu op deze echte -want rumoerige- stadscamping, vanwaar we morgen Avignon gaan bekijken.

Meer foto's van deze dag...