Vandaag de Pyreneeën weer verlaten; dat betekende de hele rit dalen. Het grootste deel van de tocht liep parallel aan het riviertje L’Aude. Een ander kenmerk: we volgden steeds de D118, wat een aanrader is, al heeft het soms ook z’n nadelen.

We vertrokken even na elven en omdat Joke, na een val van gisteren, nog niet zo goed liep, besloten we om geen uitstapjes onderweg te maken. In Formiguères, na 5 km rijden, zagen we echter zo’n mooi kerkje dat we het niet konden laten. Toch maar even parkeren op het kerkplein en de kerk in. Het was echt heel mooi. Je kon duidelijk de Moorse accenten zien in de bogen boven het priesterkoor. Trouwens het blauw boven dit koor was ook heel mooi.

110511Formigueres01
Het mooie priesterkoor in het kerkje van Formiguères

Na deze korte stop reden we verder over de Route des Cols. Het is werkelijk een schitterende weg door de bergen en omdat we daalden ook prettig om te rijden. En deze D118 is heel rustig. Je komt er praktisch geen tegenliggers tegen en achter je rijdt ook niemand. Daar schuilt echter een gevaar in. Door de vele (haarspeld)bochten, de hoge rotsen en de smalle weg zie je soms pas op het laatste moment een tegenligger. Dat overkwam ons met een grote truck met oplegger beladen met bomen. Deze kwam voor ons erg ruim uit de bocht, waardoor hij een stukje op onze weghelft reed. Naar rechts sturend konden we hem ontwijken, maar we schampten daarbij wel een muurtje, dat voor neerstorten moet behoeden. De enige schade is rechtsvoor aan de kunststof bumper.

110511RouteCols02
De Route des Cols vanaf de bijrijdersstoel

Even na dit incident stopten we om langs de Aude te eten. Er volgde daarna nog een heel indrukwekkend stuk Pyreneeën, waarbij we op gegeven moment echt door een ravijn reden. Links en rechts hoge rotswanden en naast ons de Aude. Eigenlijk hierdoor was het laatste stuk na Limoux een beetje saai, ondanks de wijnheuvels.

Om kwart over twee kwamen we aan op camping Campeole de la Cite, liggend vlakbij het kasteel van Carcassonne. We zullen in elk geval een dag besteden aan het bezoek van dit kasteel en deze stad. Het was trouwens de hele dag erg mooi zonnig weer met 26 graden.

Meer foto's van deze dag...