Vandaag dus een stuk gefietst door de Camargue. We reden in oostelijke richting, parallel aan de Middellandse Zeekust, naar de Phare de la Gachalle. Dit is een oude vuurtoren, nu ingericht als informatiepunt over dit gebied.

110505Maries01
Het mooie landschap met de flamingo's

Het werd een hele mooie tocht. Het eerste deel was alleen verbazingwekkend vanwege de toeristische activiteiten en de vele camperplaatsen. Maar na een drietal kilometers kreeg de natuur gelukkig de overhand en werden we overweldigd door de weidsheid van het landschap met de vele meertjes en vooral veel flamingo’s. Helaas niet altijd dichtbij om te fotograferen, maar live wel goed te zien. Het landschap lijkt een beetje op de Slufter op Texel, maar dan veel groter. Steeds opnieuw genoten we weer van deze schitterende omgeving.

110505Maries02
Het kerkplein, gezien vanaf het dak

Na het broodje bij de vuurtoren keerden we terug op onze sporen, opnieuw genietend van het omgeving. In Saint Maries teruggekeerd, bezochten we nog even het centrum om kaarten te kopen voor het thuisfront. Daarbij beklommen we ook de kerk om vanaf het dak (!) het dorp en de omgeving te overzien. Ook de binnenkant werd bekeken. Met name werd toen de achtergrond van de naam van het dorp duidelijk: twee Maria’s in een bootje worden als heiligen vereerd en aanbeden.

En wij aanbaden de hele dag de zon, bij een temperatuur van plm. 23 graden.

110505Maries03
Twee Maria’s in een bootje

Meer foto's van deze dag...