Vandaag dus gefietst. Zo’n 40 km langs het Canal de Centre. We startten bij de Pont Canal, een brug die het Canal over de Loire voert. Daar begon de Voie Verte langs het Canal du Centre naar Volesvres. Het is een heel mooie fietsroute door een prachtig natuurgebied. Behalve het Canal kregen we tussen de bomen door ook telkens weer een blik op het riviertje Le Bourbinch.

In Paray stopten we om de Basilique du Sacre Coeur te bekijken. Het is een romaanse kerk met heel mooie glas-in-loodramen. Verder zijn de lampen en kaarsenstandaard heel opvallend. Hierna liepen we nog even rond in dit stadje met mooie gebouwen als het Hotel de Ville en de Tour Saint Nicolas.

110429Paray02
De Basilique du Sacre Coeur met een bijzondere kaarsenstandaard

In dezelfde kerk de aparte lampen en een mooie plafondschildering
110429Paray03110429Paray04

Terug bij de fietsen aten we ons broodje met de ogen gericht op de basiliek. Vervolgens zochten we de Voie Verte weer op om de laatste kilometers naar Volesvres af te leggen. Aangezien het fietspad van deze Voie hier eindigt, reden we weer terug op ons fietsspoor. Omdat de grote winkels in Paray te ver van de route lagen, gingen we in Digoin nog wat inkopen doen.

Vandaag, met name vanmiddag, liet de zon zich voor het eerst in drie dagen weer eens zien. En dat was merkbaar in de temperatuur: lekker…

Meer foto's van deze dag...