Vandaag met het openbaar vervoer naar Nancy. De bus vertrok vlakbij de camping, waar de kaartjes voor heen- en terugreis te koop zijn. Dat was dus wel gemakkelijk. We deden het rustig aan: pas tegen half twaalf vertrokken we, na ontbijt, koffie en puzzelen/lezen.

110427Nancy01
Een van de hekwerken rond de Place Stanislas

De rit naar het station duurde ongeveer een half uur. Het mooiste deel van de stad is de Place Stanislas. Dit plein is omringd door mooie gebouwen; de zijstraten zijn aangegeven met hekwerk, dat ondermeer met goudverf is versierd. We kozen er voor om de bezienswaardigheden te bekijken met een stadswandeling. Dat betekent dat we zo ongeveer alle mooie zaken hebben gezien. Tegenvaller: een aantal kerken was gesloten. Alleen de robuuste Basiliek kon nog worden bezichtigd. Deze was van binnen echter niet zo fraai. Alleen de kruiswegstaties van emaillewerk zijn opvallend.

110427Nancy03
Een mooi stukje beeldhouwwerk op onze stadswandeling

Na dit bezoek bleek het te regenen! De zon had zich al niet laten zien, maar regenen… We besloten daarom naar het station te wandelen en de bus naar de camping te nemen. Daar waren we rond kwart voor vier weer terug.

Meer foto's van deze dag...