Vandaag weer een tocht met onderbrekingen voor stadsbezoeken. Planning was te stoppen in Beziers en Narbonne. In Beziers was het even lastig een parkeerplaats te vinden, maar dat lukte toch. Van daar liepen we naar de VVV om een plattegrond te scoren. Eerst zochten we de Cathedrale Saint Nazaire op. Immers, die zou om 12 uur wel sluiten. Het was een mooie kerk met veel beeldhouwwerk. Maar helaas vrij donker, dus lastig fotograferen. Via de koorgang van het naastgelegen klooster kwamen we afdalend in de bisschopstuin. Op zich niet erg spectaculair, maar wel een mooi uitzicht over de omgeving. Want het complex ligt vrij hoog boven de stad. Lopend door de rustieke straatjes zagen we ook nog het Hotel de Ville. Via de Alleés Paul Riquet vonden we de camper weer terug.

110509Beziers01110509Beziers02De Cathedrale Saint Nazaire: de buitenkant en de binnenzijde

Daarna reden we naar Les Neuf Eclûses, een complex van negen oude sluisen die een verval van 25 meter overbruggen over een lengte van 300 meter. Het bleek tevens een ideale plek om te picknicken. We boften bovendien: rond een uur begon men op het hoogste punt een aantal plezierboten te schutten. We konden dit proces dus negen keer aanschouwen. Omdat dit nogal wat tijd in beslag nam, besloten we om Narbonne te laten voor wat het is.

110509Beziers03110509Beziers04
Les Neuf Eclûses, negen sluizen op een rij...

We reden in één ruk door naar deze camping La Garenne in Néfiach. We zitten hier onder de rook van de Pyreneeën, die we in de verte ook kunnen zien. Morgen trekken we dit gebergte in.

Meer foto's van deze dag...