Het bewonderen van Avignon deze we in twee etappes: eerst ’s morgens het Palais du Papes en ’s middags nog een uurtje kerken kijken (want die waren eerder op de dag nog gesloten).

110503Avignon01
Palais du Papes

Om half tien liepen we via de brug naar de stad. Daar eerst naar het Palais waar we kaartjes kochten voor zowel het Palais als de Pont. Twee uur later verlieten we vol indrukken het Palais du Papes weer. Door de Nederlandstalige electronische begeleiding waren we veel wijzer geworden over de geschiedenis van dit enorme complex en de pausen die er hebben gezeteld. Heel veel fresco’s, die eens prachtig moeten zijn geweest, werden in de loop der jaren ‘mishandeld’ door o.a. militairen, die er met witkalk overheen zijn gegaan. Dat is niet meer te herstellen.

Na dit bezoek ontdekten we dat we de kaartjes voor de Pont hadden verloren. Vermoedelijk bij het pakken van de stadsplattegrond ergens uit de broekzak gevallen. Toen ook nog bleek dat de kerken tussen twaalf en twee gesloten zijn, hebben we aan de oever van de Rhône ons broodje gegeten en daarna tijdelijk weer terug gelopen naar de camping.

De kerken, die we ’s middags wilden bekijken, bleken dicht te zijn (Eglise-Saint-Agricol en Saint-Didier) of viel tegen (de Saint-Pierre). Hoewel er in de kapellen mooi beeldhouwwerk stond, werd met name het priesterkoor ontsierd door balken, die onderdelen tegen de wand moesten houden.

Buiten gekomen merkten we dat het een beetje regende, maar inmiddels terug op de camping schijnt het zonnetje weer. We konden terugblikken op met name een geslaagde ochtend: Avignon is zeker de moeite waard, en dat niet alleen vanwege de Pont.

En dit is-ie: de Pont...
110503Avignon05

Meer foto's van deze dag...