We zitten in de zon op camping Le Castelet in Saint-Jean-de-Muzols. En we genieten nog na van de schitterende tocht door dit deel van Frankrijk. Rond half elf vertrokken we uit Digoin-sur-Loire en reden via Marcigny naar Charlieu. Daar stalden we de camper op een parkeerplaats en liepen eerst naar de abdij. De abdijkerk was niet toegankelijk, maar de buitenkant was ook het aanzien meer dan waard. Ook de rest van Charlieu bood wat oude gebouwen, waaronder vakwerkhuizen.

110430Charlieu01
Charlieu

We vervolgden de tocht via de D485 en D385. Onderweg werd genoten van de prachtige dorpen die tegen de beboste hellingen geplakt leken. De wegen waren lekker rustig, met veel bochten en lichte glooiingen. Dat duurde tot bij Lyon. Daar was het even slikken, want werd het een stuk drukker en de omgeving stedelijker. We lieten deze stad echter snel achter ons en reden via de A7 naar Vienne.

110430Vienne01
De Romeinse tempel van Augustus en Livia

Daar bekeken we de Romeinse tempel van Augustus en Livia. Toch wel apart dat zo’n restant daar nog steeds in het centrum van de stad staat. Daarnaast wekte de Cathédrale de Saint Maurice onze belangstelling, met zijn imposante entreepartij. Ook binnen was het een en ander te bewonderen. Maar het was er vooral rustig en koel.

110430Vienne02
De indrukwekkende entreepartij van de Cathédrale de Saint Maurice

Na dit uitstapje reden we verder langs de Rhône. Het eerste deel was minder mooi, want veel industrie en koopcentra. Maar later konden we toch weer genieten van de mooie natuur. Hoewel Aaldert ons eerst verkeerd stuurde, kwamen we op eigen inzicht toch op deze camping terecht. Waar we ook morgen zullen vertoeven.

Meer foto's van deze dag...