Vandaag een relatief korte rit van 96 km naar de Middellandse Zee, met een tussenstop in Arles. Daar kwamen we aan via Châteaurenard, Eyragues en Saint Rémy de Provence. Daar zouden we ook even stoppen, maar vanwege een drukke markt, zagen we daar maar van af. Zo reden we verder door het schitterende landschap rond Les Baux de Provences. Opvallend waren de rotsheuvels van wit (steen) en groen (begroeiing). Dit was een heel apart gezicht. Bovendien bleken het zo ongeveer de laatste heuvels te zijn.

110504Arles02
Een deel van het Romeinse theater

In Arles, waar het ook behoorlijk druk was, hebben we ruim anderhalf uur rondgelopen door de mooie straatjes met de vele terrassen. Natuurlijk een blik geworpen op het Romeinse theater en de arena. Ook het Hotel de Ville en de Eglise aldaar waren de moeite waard. Alleen waren de kerken weer gesloten tot twee uur; dus geen binnenkanten gezien.

110504Arles03110504Arles04
Gesloten kerken en kleine straatjes in Arles

Na vertrek stuurde de gps ons door de kleine straatjes naar het centrum van de stad: ik was vergeten de tussenstop Arles-centrum te verwijderen. Dat leverde soms spectaculaire staaltjes stuurmanskunst op -waarbij soms een hulpvaardige Fransman assisteerde-, maar een volgende keer de route toch maar aanpassen. Eenmaal de stad uit, was de tocht naar Sainte Maries de la Mer nog maar een fluitje van een cent. Slechts één lange weg en geen leuke dorpjes meer. En een landschap dat drastisch anders was: vlak en nat.

De camping Le Clos du Rhône is vrij nieuw en daardoor erg weinig schaduw. We gaan van hier uit door de Camargue fietsen, een of twee dagen.

Meer foto's van deze dag...