Deze dag begon met mooi weer; we ontbeten buiten met een lekker zonnetje. Om elf uur vertrokken we voor een fietstocht via knooppunten richting Bredevoort, het bekende boekenstadje. Maar eerst reden we in noordelijke richting, opnieuw naar Meddo. Daarna kwamen we door twee prachtige natuurgebieden, het Meddose Veen en het Korenburgerveen. Zoals op meer plaatsen in Nederland, troffen we ook hier veel stilgelegde landerijen aan, met grazende Hooglanders en blatende schapen.

Vlak voor Bredevoort stopten we een tijdje bij de Slingeplas, een recreatiegebied met veel picknicktafels. Met uitzicht over het water, het gezicht in de zon en geen mens in de omgeving, aten we hier ons middagbroodje.

kelder bredevoort
Kelder van Merfelt in Bredevoort

In Bredevoort was in het kader van Open Monumentendag de Kelder van Merfelt open. Na een inleidende presentatie over de achtergrond en de restauratie van deze kelder, werden we hier rondgeleid door Michiel Zuidervaart. Deze kunstenaar heeft de restauratie in gang gezet en grotendeels zelf uitgevoerd. Het werd een boeiend bezoek, dankzij zijn enthousiaste verhaal.

Hierna liepen we nog even over de aangekondigde ambachtenmarkt, maar deze viel tegen. Dus pakten we onze fietsen weer en reden met behulp van de knooppunten van Bredevoort naar het centrum van Winterswijk. Ook daar nog even rondgewandeld en een terrasje gepikt voor bak koffie. Met een tussenstop in een buitenwijk voor een paar boodschappen, reden we weer terug naar de camping. Om half vijf was deze fietstocht van 35 km ook ten einde.