Het was vandaag een hartstikke warme dag. En uitgerekend op zo'n dag moesten we een deel van de Veluwe doorkruisen. Dat betekende voor een groot deel van de dag de hete zon op onze hoofden. Eerst ging het naar Emst en Elspeet. Hierna kwamen we nog langs het Uddelermeer, maar we hebben daar niet gezwommen. Daarvoor was de tijd te kort. We reden via Garderen door de bossen (eindelijk!) naar het einddoel: Voorthuizen.

We kampeerden daar op Camping de Boegspriet. De camping werd doorsneden door een weg: aan de ene kant was het kampeerterrein, aan de andere kant waren allemaal stacaravans en huisjes.

We wilden die avond gaan eten in een pannekoekenhuis. In de krant vonden we een adres, maar dat restaurant bestond niet meer. Ook andere gelegenheden waren er niet zodat we maar weer terugkeerden naar de camping. Wat het eten hebben we ons gered met patat uit de kantine.

Het gevolg van de hete dag was een hevig onweer en regen die avond. We hebben de avond deels in de kantine doorgebracht, omdat dat een prettiger gevoel was. Een paar jongens uit Amsterdam bleken in een kuil te staan: al hun spullen waren kletsnat. Ze werden 's nachts nog door de ouders opgehaald. Die problemen hadden wij gelukkig niet; wij stonden hoog en droog.