• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Een hele mooie tocht naar Hellendoorn

Vandaag dus op weg naar Hellendoorn, waar de laatste trekkershut staat en het laatste pretpark van deze vakantie zal worden bezocht.

De rit bracht ons eerst naar Diepenheim, waar we ondermeer het gelijknamige kasteel vanaf de weg konden zien liggen. Over het Twentekanaal en langs de tv-toren kwamen we vervolgens in Markelo. Daar hebben we onze boodschappen voor deze dag gehaald. We waren nu op ongeveer de helft van de route van deze dag.

Het mooiste stuk kwam echter nadat we Holten waren gepasseerd. We fietsten toen namelijk over de Holterberg. Dat is echt een prachtig stuk natuurgebied, met hele mooie fietspaden. Dat was echt genieten geblazen.

Na de berg kwamen we in Nijverdal, dat samen met Hellendoorn eigenlijk een tweelingdorp vormt. Met andere woorden: vanuit Nijverdal reden we zo Hellendoorn binnen. De trekkershut stond bij kampeerboerderij De Bosrand. Het viel nog niet mee om die te vinden. Navraag bij de VVV zette ons op de goede weg en uiteindelijk vonden we de boerderij, inderdaad aan de bosrand.

Kampeerboerderij De Bosrand
19foto1

f t m