Deze dag werd besteed aan een bezoek aan de Efteling. Dat betekende eerst een fietstocht van Oosterhout naar Kaatsheuvel (plm. 12 km). Vervolgens was het nog even zoeken naar De Efteling; voor auto's en dergelijke was de weg goed aangegeven, voor fietsers viel dat toch tegen. Maar met behulp van een fietsende Kaatsheuvelaar lukte het ons om de hoofdingang te vinden.

11foto1

Nadat we de toegangskaartjes hadden gekocht, gingen we eerst naar het Sprookjesbos. Daar konden we genieten van het Kasteel van Doornroosje, de Wolf en de Zeven Geitjes, Roodkapje, de Indische Waterlelies, Langnek, de Fakir, Hans en Grietje, de Vliegende Draak en Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen.

Na het Sprookjesbos gingen we in de rij staan voor het treintje. Het wachten duurde ongeveer een uur, maar de rit was wel mooi (plm. 10 minuten). Het treintje reed om het park heen. We stapten uit en gingen naar het Spookslot. Daar was het in het begin heel donker (en eng!!!) maar toch wel leuk.

11foto3De volgende attractie was het Fata Morgana, het allernieuwste in de Efteling. Het is een verboden stad, waar we met een bootje door heen voeren. Je kwam langs allerlei oosterse taferelen, zoals een stadspoort met marktkooplui.

Na de bootreis door Fata Morgana maakten Jan, Rutger en Catelijn nog een ritje met de wildwaterbaan, De Pirana. Daarvoor moesten wel weer een uur wachten, maar dat loonde de moeite. Catelijn had natuurlijk weer pech: zij werd kletsnat!!

11foto2De dag was bijna om; na veel gezoek vonden we Joke en Hannemieke in de speeltuin. Voordat we vertrokken namen we allemaal nog een patatje. Daarna ging het weer op de fiets naar Oosterhout, naar de camping.