• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2019 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Treinen naar Goes en fietsen naar Heinkenszand

We vertrokken rond half negen naar het station. Omdat de trein om 9.17 uur vertrok hadden we ruim de tijd om de twee fietsen naar het goede perron te brengen. De fietsen van de kinderen waren reeds een week eerder vooruitgestuurd.

Het eerste stukje naar Zwolle ging vrij vlot. Daarna zaten we naar Roosendaal zo'n drie uur in de trein... een lange zit dus. Na de overstap in Roosendaal kwamen we om ongeveer twee uur in Goes aan. We contateerden dat de drie andere fietsen inmiddels ook waren gearriveerd en dus kon het tweede deel van de eerste dag beginnen: de fietstocht naar Heinkenszand.

Hoewel het reeds de hele reis meer of minder regende, leek het nu droog te blijven. Maar helaas, het eerste viaduct kwam goed van pas om de regekleding aan te trekken. Daarna werd het wel weer droog, gelukkig. Hannemieke doorstond de proef van de eerste fietstocht goed. Alleen haalde ze op een viaduct in en dat was gevaarlijk. Daar zeiden we iets van; zij boos!

Niet zonder problemen vonden we uiteindelijk de trekkershut op het recreatiepark Stellaplas in Heinkenszand. Hij lag aan de plas en bood ons prachtig uitzicht over het water.

01foto1
De Stellaplas bij avond

Verder was de camping echt ingericht op caravanners: weinig toiletgelegenheid, kampwinkel klein en ver weg, veel aangelegde kampeerplaatsen. Het zwembad lag niet op de camping, maar er vlak buiten.

's Avonds hebben we nog een wandeling gemaakt rond de plas, en na de koffie traditiegetrouw gekaart.

f t m