• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2019 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

De eerste dam van de Deltawerken

Om 10 uur (een beetje laat dus) vertrokken we van camping De Stelleplas in Heinkenszand. Het einddoel voor vandaag was Kortgene. Na een uurtje lekker fietsen ontdekten we dat de richting waarin we reden toch niet helemaal klopte. Daarom werd maar even een eet- en drinkstop gemaakt en de richting opnieuw bepaald.

Via het mooie dorpje 's Heer Arendskerke, kwamen we bij de eerste dam van de Deltawerken, de Zandkreekdam. Deze ligt op de scheiding van het Veerse Meer en de Oosterschelde. Aan de kant van het meer stopten we even om een foto te maken.

03foto1
In het gras van de Zandkreekdam

Bij de sluizen in de Zandkreekdam bekeken we een tijdje het drukke waterverkeer. Toen fietsten we in één ruk door naar Kortgene, naar camping "De Paardekreek".

Nadat de spullen in de trekkershut waren geïnstalleerd, moesten er nog boodschappen worden gehaald. Daarvoor reden Catelijn, Rutger en Jan nog even naar Kortgene. Konden ze gelijk het oude stadje bewonderen.

Helaas bleef het deze dag niet droog. Nadat we aankwamen op de camping (gelukkig!!) begon het te regenen en dat deed het verder de hele dag.

f t m