• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2019 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Bezoek aan Middelburg en Miniatuur Walcheren

Na een onrustige nacht waren we allemaal vroeg in de kleren en aan ons eerste kampeerontbijt. We gingen vandaag vanuit Goes met de trein naar Middelburg. De weg naar het station in Goes voerde door een prachtig stukje natuurgebied. Daar liep een fietspad doorheen; dus was dat rustig om te fietsen en heerlijk voor de wind.

Om ongeveer twaalf uur arriveerden we in Middelburg. Voor het station was een draaibrug. Deze was open om heel veel plezierboten door te laten. Dat kostte ons weliswaar veel tijd, maar was wel een gezellig gezicht.

02foto1Joke en de Lange Jan in Miniatuur Walcheren

 

Na een tijdje in de oude binnenstad van Middelburg te hebben rondgekeken, gingen we met de paardentram naar Miniatuur Walcheren. Het was prachtig om hier al die oude (maar ook recente) gebouwen in het klein te zien. Zo'n twee uur lang liepen we rond in dit park.

Daarna stond bij de uitgang de paardentram weer te wachten om ons terug te brengen naar het centrum van Middelburg. Daar werden eerst nog een paar boodschappen gedaan en een ijsje gegeten op een terrasje.

Tegen vieren gingen we weer met de trein terug naar Goes. Vandaar reden we met straffe tegenwind door het min of meer open landschap naar Heinkenszand. Een paar keer rusten onderweg bleek geen overbodige luxe. Ondanks de wind was het heerlijk zonnig weer. Hopelijk blijft dat morgen, op ons eerste fietstraject, ook zo.

f t m