• 1

  Zicht vanaf de Kop van de Vaart in Assen met op de achtergrond de nieuwe Witterbrug.

 • 2

  Drenthe is het land van de hunebedden. Dit hunebed ligt bij de kerk van Rolde.

 • 3

  Onze grote passie is reizen in deze camperbus. Zo hebben we al veel van Europa gezien.

 • 4

  Tot 2002 vierden we vakantie op de fiets. Hier rijd ik langs Vadertje Rijn in Duitsland.

Copyright 2020 - Fiets- en campervakantie verhalen | Ontwerp: Jan Wessels

Door bos en hei naar Boxtel

Op deze zondag fietsten we rustig van Drimmelen naar Boxtel. We ontdekten in de buurt van de Efteling, dat de kaart die we gebruikten, inmiddels verouderd was. De wegen rond de Efteling zijn duidelijk aangepast aan het vele auto- en busverkeer, dat dit pretpark trekt. Gelukkig troffen we een andere fietser, die ook in onze richting moest en bekend was in de omgeving. Door hem geloodst lukte het ons om weer op terrein te komen, waar de kaart wel weer bruikbaar was.

06foto1
Lekker uitrusten aan het water

Vervolgens gingen we over (te) smalle fietspaden door de Loonse en Drunense Duinen. Op zich een prachtige route, maar aangezien er blijkbaar een fietstocht in tegengestelde richting was uitgezet, hadden we hinderlijk veel last van tegenliggers. Aan het eind van dit natuurgebied stopten we bij een leuke uitspanning om een ijsje te nuttigen. Na nog een derde stop kwamen we op de camping in Boxtel aan.

De trekkershut lag vlak achter het zwembad. Enerzijds betekende dit veel lawaai van spartelende mensen, maar anderzijds was het natuurlijk wel lekker, zo dicht bij het zwembad. Zeker toen bleek dat het in de hut bloedheet was: je kon er een eitje bakken, zo heet. Dat was voor de meesten dus heen en weer lopen naar het zwembad. Voor het gemak maar patat met kroket gegeten en een softijs toe. Op zijn tijd ook lekker!!

f t m